Visste du att de vanligaste konflikterna mellan par rör arbetsuppgifter i hemmet? Många av oss kämpar med att få ihop livspusslet, och inte sällan är städningen något som blir lidande.
Det faller sig såklart helt naturligt. Tjugofyra timmar är inte mycket, och på den tiden ska man både hinna kliva upp på morgonen och utföra alla rutiner som hör den till, skynda till jobb, skola eller dagis för att därefter tillbringa en stor del av dagen på annan plats. Sedan kommer kvällen och mat ska lagas, barn ska läggas och en hel del andra sysslor utföras som man inte hinner göra under tiden man är på sin arbetsplats. Ja, såsom hushållssysslor. Dessutom kanske man vill hinna träna eller utföra någon annan hobby. Så hur ska man egentligen få ihop allt? Svaret är: det får man inte.
Så hur löser man det berömda livspusslet? Därom tvista de lärda. Men man kan konstatera att det gäller att prioritera, särskilt som förälder. Tiden kommer helt enkelt inte att räcka till. Den här utmaningen är på sätt och viss uppkommen som ett resultat av vårt moderna samhälle, och hur vi har valt att utforma det. Förr var vanligtvis en förälder, modern, hemma och tog hand om både barn och hushåll. Det var, och är, ett heltidsjobb. Det säger sig självt att det inte är möjligt att hinna med alla saker som hanns med förr i tiden när båda föräldrarna idag förväntas arbeta heltid och göra karriär.
Att köpa hushållsnära tjänster är att köpa sig tid, och frid. Eftersom städningen hör till några av de vanligaste konfliktytorna är det ett bra val att lämna ifrån sig just den uppgiften. Istället kan man använda tiden som skulle gått åt till att städa till att istället umgås med familjen eller sin partner. I en parrelation är det viktigt att få in en och annan stund på tu man hand, vilket kan vara svårt när man har barn. Men de flesta är överens om att det är en viktig pusselbit för att få relationen att fungera och behålla sin glöd. Men framförallt behöver man med hemstädning inte bråka om vem som ska göra vad. Städningen blir gjord och hemmet blir rent och trivsamt, vilket skapar harmoni istället för stress, som ett ostädat hem kan leda till. Vissa väljer att ha hemstädning varje vecka, medan andra nöjer sig med någon gång i månaden.